Eligant Lyceum

Het Eligant Lyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium.

Het Eligant Lyceum, jouw keuze!

Op het Eligant Lyceum kun je kiezen. Je bepaalt voor een deel zelf wat jij wilt leren en naar welke lessen je gaat. Dat werkt motiverend, want je kunt jouw talenten optimaal inzetten! Iedere leerling heeft een persoonlijke coach die je helpt bij het maken van de goede keuzes en bij het plannen.

Jouw leren staat bij ons op school centraal. In ons logo vind je dit terug in de drie streepjes van de “E” van Eligant:

*je wordt gezien;
*je kunt het;
*je kiest je eigen leerroute.

De naam van onze school is afgeleid van het Latijnse ‘eligere’, wat kiezen betekent. De vervoeging ‘eligant’ staat voor ‘laat ze kiezen’.

Handige informatie

Contact

Eligant Lyceum
Isendoornstraat 3, 7201 NJ Zutphen

Website: www.eligant.nl
E-mail: info@eligant.nl
tel. 0575-590940

Goed om te weten

➞ Op het Eligant hebben leerlingen in de onderbouw vaste begin- en eindtijden.
➞ De Eligantplanner helpt je bij het leren plannen.
➞ Tijdens stermodules is er veel te kiezen, zoals de sportlijn, de kunstlijn, (Cambridge) English, Harry Potter, Spaans, Eligant Orkest et cetera!
➞ Het Eligant heeft een eigen leerlingenraad.
➞ Het Eligant is een mobielvrije school.


Alles over modules, SOM en onze planner

kennismaken voor groep 8

Op zaterdag 11 februari 2023 is onze open dag en die begint al op vrijdag 10 februari 2023. Op beide dagen kun je met het Eligant kennis maken tijdens een 'Rondje Eligant'. Je loopt dan met één van onze medewerkers door de school, krijgt uitleg en kunt uiteraard ook vragen stellen. Daarna kun je ons onderwijs ervaren door bij twee vakken een opdracht te doen. Je kunt op de dag zelf een keuze maken.

Aanmelden voor jouw Rondje Eligant kan via onze website. We houden je via onze socials, website én nieuwbrief op de hoogte vanaf wanneer je dit kunt doen.

Tijdens onze Rondjes Eligant richten wij ons op leerlingen uit groep 8, zodat zij alle ruimte hebben om de school te vinden die bij hen past. Maar als je nu in groep 7 zit, is het ook een goed idee om je aan te melden voor onze nieuwsbrief (zie hieronder). Zo leer je het Eligant alvast een beetje kennen.

We zien je graag!

Eligant Express Online

Wil jij op de hoogte blijven van onze kennismakingsactiviteiten? Schrijf je dan via onze website in voor onze digitale nieuwsbrief: Eligant Express Online (op onze site verschijnt links onder in beeld een pop-up).

Kijk mee met onze introductieweek!

Meer weten of contact opnemen?

 Het Eligant Lyceum staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem direct contact op via onderstaande knop.